Recente Transacties

Keenstraat 10-18 en 26-28 te Rotterdam

Small_knipsel

Krommenhoek Metals koopt ca. 15.000 m² in Rotterdam.

Krommenhoek Metals heeft onlangs een perceel van ca. 15.000 m² grond met opstallen gelegen aan de Keenstraat 10-18 & 26-28 te Rotterdam. De nieuwe locatie, tevens aan het water gelegen, dient als uitbereiding van de huidige locatie gelegen aan de Linschotenstraat te Rotterdam Spaanse Polder. Krommenhoek Metals opent hiermee haar 2e vestiging in Rotterdam.

Het volledig afgesloten terrein beschikt over ca. 10.000 m² buitenterrein, deels voorzien van vloeistofdichte en vloeistof kerende vloeren en ca. 5.000 m² bedrijfsruimte welk zich uitstekend lenen voor de activiteiten van Krommenhoek Metals. 

Krommenhoek Metals zamelt sinds 1925 oude metalen in en maakt deze klaar voor recycling. De containerservice voor oud metaal is beschikbaar door hele Nederland.

Koper werd bij deze transactie succesvol geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting uit Rotterdam.

De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerde BPA bij de verkoop van ‘De Startmotor’ in Rotterdam-Zuid

Small_de-startmotor-e1551967816326-272x181

Amvest heeft namens Aegon Nederland het voor werkende jongeren en starters bestemde community woongebouw “De Startmotor” met 581 sociale luxe afgewerkte huurappartementen aan de Dynamostraat nabij het Zuidplein in Rotterdam gekocht. Binnen en buiten het gebouw komen verschillende voorzieningen voor de bewoners, waaronder sport- en fitness faciliteiten, studie- en hobbyruimtes, horeca (in de plint) en een zeer ruime rijwielstalling. Op de daken zijn onder meer een sportkooi, loungeplekken en meerdere rofgardens voorzien.

De verkoper van “De Startmotor” is BPA (Beheer, Projectontwikkeling en Advies), die eerder aan de Dynamostraat 16 ook het kantoorgebouw Inspiratis (groot ca. 12.000 m²) heeft ontwikkeld. De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerde BPA, samen met AKD Lawyers, bij de verkoop van het woongebouw.     

Urban Industrial verhuurt 1.600 m² bedrijfsruimte aan de Anthonetta Kuijlstraat te Rotterdam.

Small_anthonetta_kuijlstraat_44

Urban Industrial heeft recentelijk ruim 1.600 m² bedrijfs-/kantoorruimte verhuurd aan diverse huurders. Huurders zijn Glasgarage Rotterdam, Peter Salm Sport, Pacobay en Supersports.

Urban Industrial heeft het bedrijfsverzamelcomplex  ter grootte van ruim  4.000 m², vorig jaar aangekocht van de Van Herk Groep. Het complex is door voornoemde transacties volledig verhuurd waarbij De Mik Bedrijfshuisvesting geadviseerd heeft bij de verhuurtransacties.

Het bedrijfscomplex, bestaande uit 10 units, is gelegen op bedrijventerrein Prinsenland. Bedrijventerrein Prinsenland ligt langs de snelweg A16 (Dordrecht – Rotterdam) en nabij de A20 (Rotterdam – Gouda), grenzend aan woonwijk Rotterdam-Kralingen & Prinsenland.

Urban Industrial (UI), opgericht in 2015, investeert in bedrijfshallen in de Randstad. Daarnaast verstrekt UI op het gebied van bedrijfshallen ook financieringen aan ontwikkelaars en investeerders. In een relatief korte periode is UI uitgegroeid tot een toonaangevende marktspeler op het gebied van bedrijfshallen. Momenteel vertegenwoordigt de vastgoedportefeuille een waarde van circa EUR 500 miljoen, met ca. 450 huurders.

LEDVANCE Benelux B.V. huurt kantoorruimte aan de Cypresbaan 7 te Capelle aan den IJssel

Small_capelle_ad_ijssel_cypresbaan_7-9-003

LEDVANCE Benelux B.V. heeft een huurovereenkomst getekend voor de turn-key huur van de begane grond alsmede de 1e verdieping in het kantoorgebouw “Cypres-Twins” gelegen aan de Cypresbaan 7 te Capelle aan den IJssel. Het gehuurde heeft een totale oppervlakte van ca. 848 m² v.v.o. kantoorruimte in combinatie met 23 parkeerplaatsen op eigen terrein.

LEDVANCE is een van ’s-werelds toonaangevende leveranciers van algemene (LED)verlichting voor professionele gebruikers en consumenten.

In het representatieve gerenoveerde kantorencomplex aan de Cypresbaan 7 en 9 wordt hoogwaardige moderne kantoorruimte aangeboden. Momenteel zijn er nog mogelijkheden kantoorruimte “op maat” te huren vanaf ca. 25 m² tot ca. 400 m².

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V., collegiaal met Goud Bedrijfshuisvesting B.V. belast met de verhuur van de Cypresbaan 7-9, behartigde samen met beheerder Culmen Management B.V. de belangen van verhuurder bij de verhuur aan LEDVANCE.

De Mik Bedrijfshuisvesting verhuurd 1.798 m² voor M7 Real Estate

Small_m7_persbericht

M7 Real Estate Netherlands B.V. heeft voor een van haar fondsen, zes verhuurtransacties succesvol afgerond in de kantoorgebouwen Schiehove en Schieveste aan de Overschieseweg 200-335 in Schiedam. Door deze transacties en het actieve assetmanagement is het leegstandspercentage van 52%,  bij aankoop van het complex in april 2018, teruggedrongen naar ca. 3%.

Caiway heeft direct na de aankoop van het complex een huurovereenkomst afgesloten voor de huur van het gehele gebouw Schieburg. Vervolgens heeft Staatsbosbeheer een overeenkomst gesloten voor circa 1.070 m² kantoorruimte, verdeeld over de eerste en derde verdieping van het gebouw Schiehove.

HSK Groep B.V. heeft een langjarige overeenkomst gesloten voor circa 393 m² kantoorruimte, gelegen op de vijfde verdieping van het gebouw Schiehove.

FortaGroep B.V. was reeds huurder in het gebouw en heeft haar huurovereenkomst verlengd en met circa 335 m² kantoorruimte uitgebreid.

M7 Real Estate werd bij deze transacties geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Als gevolg van deze transacties is er enkel nog circa 236 m² kantoorruimte op de 2e verdieping en 70 m² kantoorruimte op de 5e verdieping van gebouw Schiehove beschikbaar is.