Recente Transacties

Urban Industrial koopt bedrijfsobject aan in Rotterdam

Small_img_3904

Urban Industrial, investeerder in en financier van industrieel vastgoed in Nederland, heeft begin mei de bedrijfsruimte aan de Anthonetta Kuijlstraat 4 in Rotterdam aangekocht voor haar lange-termijn strategie. Het bedrijfspand is in 2002 gebouwd, heeft ca. 740 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak en is volledig verhuurd een één gebruiker. 

De bedrijfsruimte is gelegen op het industrieterrein ‘Prinsenland’, een terrein met voornamelijk kleinschalige industrie, gelegen ten noordoosten van het centrum van Rotterdam. In dit strategisch gelegen gebied heeft Urban Industrial onder andere ook de Anthonettta Kuijlstraat 32-50 en Handelscentrum Alexander in eigendom. Met deze en andere recente aankopen komt de waarde van de portefeuille boven de EUR 450 miljoen.
De Mik Bedrijfshuisvesting uit Rotterdam adviseerde de verkoper bij deze transactie.

Bengi koopt multifunctionele bedrijfs- & kantoorruimte gelegen op bedrijventerrein Halfweg II

Small_einsteinweg7

Bengi Engine Repair & Trading B.V. heeft recentelijk het multifunctionele bedrijfsgebouw voor eigen gebruik aangekocht. Het object bestaat uit circa 530 m2 kantoorruimte en 270 m2 bedrijfsruimte gelegen op het industrieterrein ’Halfweg II’. Op het terrein bevinden zich circa 16 parkeerplaatsen een fietsenstalling en een aangelegde tuin.

Bengi is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het onderhoud en de reparatie van scheepsdieselmotoren, gevestigd in het havengebied van Europoort, dichtbij de haven van Rotterdam. Opgericht in 1995 en internationaal erkend door reders en beheerders vanwege zijn vakmanschap en no-nonsense mentaliteit en aanpak. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen over de wereld.

Naast reparatie- en onderhoudsdiensten biedt Bengi ook gespecialiseerde reparaties en levering van reserveonderdelen van en voor motorbeveiligingssystemen. Bengi is tevens een officiële dealer voor Hanshin Diesel Works Ltd. voor meer dan 23 landen in de wereld.

 Mik Bedrijfshuisvesting B.V.  bracht namens eigenaar GB Vastgoed de transactie tot stond.

Happy Italy opent in april haar eerste vestiging in Schiedam!

Small_knipsel

Euroscoop Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Happy Italy over een langjarige huurovereenkomst in de nieuwe megabioscoop Euroscoop aan de Schieveste in Schiedam.

De horecaruimte heeft een oppervlakte van circa 816 m2, met een ruime terrasvoorziening.
Aan het levendige plein van de Euroscoop zijn reeds gevestigd restaurant BRAM’S Gourmet Frites en De Beren. Met de komst van Happy Italy is het voor het bioscoop publiek nog aantrekkelijker geworden om gezellig een hapje te eten.

Tevens zal de restaurantketen de komende maanden vestigingen openen in Almere, Rotterdam Forum, Amsterdam-Noord, Lansingerland en Roermond.

Happy Italy heeft reeds vestigingen in onder meer Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Groningen, Hendrik-Ido-Ambacht, Kerkrade, Rotterdam (5), Tilburg en Zoetermeer.

De Mik Bedrijfshuisvesting trad op als adviseur van Happy Italy. 

Haerzathe Investments I CV verkoopt DC aan particuliere belegger.

Small_syngenta_aanzicht

Een particuliere belegger heeft het geavanceerde DC aan de Poortcamp 2 in De Lier (gemeente Westland) gekocht van Haerzathe Investments. Het DC is ruim  13.100 m² groot, grotendeels gekoeld en voorzien van een ultramodern picking systeem. Het DC staat op een perceel van 24.000 m² en wordt sinds de oplevering in 2004 verhuurd aan Syngenta Seeds.

Syngenta Seeds is een wereldwijde marktleider in de agribusiness en is met ruim 27.000 medewerkers in meer dan 90 landen actief. In Nederland werken 800 mensen voor Syngenta Seeds aan de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige zaden, stekken en jonge planten.

Verkoper werd in deze transactie bijgestaan door XO Property Partners en de koper door De Mik Bedrijfshuisvesting uit Rotterdam.

S2N Fire & Rescue koopt modern bedrijfs-/ kantoorgebouw gelegen op bedrijventerrein “Charloisse Poort”.

Small_rotterdam-driemanssteeweg_174-2

S2N Fire & Rescue heeft recent de bedrijfs-/kantoorruimte gelegen aan de Driemansteeweg 174 aangekocht voor eigen gebruik. Het object is ca. 1.082 m² groot en bestaat uit ca. 613 m² bedrijfsruimte en 469 m² kantoorruimte in combinatie met 20 parkeerplaatsen.

S2N is gespecialiseerd in de detachering van brandwachten, BHV'ers en Emergency Response Teams. S2N maakt onderdeel uit van The Safety Network. The Safety Network is een samenwerkingsverband tussen gespecialiseerde bedrijven op het gebied van (brand)veiligheid en arbozorg die elkaar aanvullen en versterken in het bieden van kwaliteit, kennis, betrouwbaarheid en innovatie.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht namens eigenaar Forehand Electronic Extensions B.V. de transactie tot stand. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. trad op namens koper S2N Fire & Rescue.